NYHEDER‎ > ‎2012‎ > ‎

Miniteam kørte Speedway på Outrup Speedwaycenter

indsendt 7. sep. 2012 00.10 af MiniTeam Denmark   [ opdateret 18. sep. 2012 02.47 ]

Fredag middag d. 31. August begav Mimiteam sig afsted med de to Cooper S'er mod Vestjylland. Turen var afstedkommet efter en forespørgselse fra vores oliesponsor Quaker State, og vi havde selvfølgelig takket ja til, at få muligheden for at kører med vores rallybiler på en Speedwaybane. Vi ankommer i Outrup omkring 17:30, hvor vi bliver inviteret ind i sponsorteltet og får lidt tiltrængt aftensmad, efter fire timer på motorvejen.
Vi var ialt 8 rallybiler, Niels Jørgen Jørgensen i Opel Manta, Møibæk i Volvo 240, Buchvaldt i Opel Ascona, Kirkeby i sin Manta og Keld Schøler Pedersen i Suzuki Swift.  Jan Jørgensen i Clioen skulle også have været der, men måtte melde fra pga. defekt. Og så 2 stk. Cooper S'er. Der  skulle køres et "race og champions"-løb, efter vind eller forsvinden konceptet. To biler som starter i hver sin side af banen, en på inderkredsen og en på yderkredsen. Der køres 2 omgange i det ene spor - skifter over i det andet spor for yderligere 2 omgange. Samlet vinder over to heat gik videre til næste runde - den tabende bil kører bare hjem ;-). 
Det var meningen at vi skulle kører når Speedwayfinale var afsluttet, og i den store pause midt i Speedwayløbet skulle vi præsenterer bilerne, hvor der lige skulle "sparkes lidt i banen"(er det ikke det Speedwaykørere gør...!?). Vi kørte så lidt rundt på banen for lige at lærer underlaget at kende - fin bane, løs i toppen og stenhård i bunden. Så var det bare at vente på, at de fandt en vinder i DM-Speedwayfinalen. Niels Kristian Iversen blev den glade vinder, men det var jo ikke væsentligt ;-) Det væsentlige skulle jo starte efter finalen. Rallybiler på en speedwaybane, hvem vinder æren som den hurtigste rallybil.
Det skulle jo så vise sig at en Cooper S er perfekt på en Speedwaybane. Poul måtte se sig slået allerede i første heat mod en Suzuki, men Kenneth viste sig at kører stærkt på denne bane. Havde han ikke talt en halv omgang forkert i semifinalen, havde han formentlig kørt fra Suzukien og var kommet i finalen og sørget for at Kirkeby i Mantaen var blevet taber i det løb. Men sådan skulle det ikke gå. Kirkeby vinder finalen over Swiften. Et stort tillykke med sejren til Kirkeby, og tak for en hyggelig aften til vores jyske kollegaer. En ny oplevelse hvor man får lov til at kører foran et par tusinde tilskuer.

NU med videoklip :o) - Klik her!

Mere video fra Rallyspeed.dk KLIK HER!

Comments