NYHEDER‎ > ‎

2013

Lokalavisen Brønshøj / Husum

indsendt 15. nov. 2013 00.41 af MiniTeam Denmark   [ opdateret 15. nov. 2013 00.55 ]


DM Finale med klassesejr

indsendt 29. okt. 2013 03.21 af MiniTeam Denmark   [ opdateret 29. okt. 2013 03.22 ]


Så oprandt dagen endelig, hvor vi skulle have vores DM-rallydebut, det var nu mest Pouls rallydebut, Kenneth er jo erfaren på det område, og så alligevel ikke, for pladsen i højresædet er jo ny for ham. Da den sidste afdeling af Historisk Mesterskab var et fuldt DM-rally var det jo naturligt for os at debutere til dette.

Den sidste DM-afdeling af rally blev afholdt d. 25-26 oktober i Herning og omegn, Danboringrally 2013, med rallycentrum i Messecenter Herning, og for os og for de fleste andre skulle de sidste point fordeles. Vi havde dog vores DASU-mesterskab i hus for 0-1300 ccm Historiske Biler, med kunne stadig pynte på resultatet i det generelle Historiske DASU-mesterskab, hvor vi før den sidste afdeling af dette mesterskab lå som nr. 7.

Men sådan et DM-rally kræver jo lidt mere logistisk, da man op til sådant et rally skal ud og kører noter på hastighedsprøverne før konkurrencen starter. Det vil sige at man kører hastighedsprøverne igennem og får noteret og gradueret sving og vejforløb, så man kan udnytte bilen hastighed fuldt ud og komme hurtigst muligt igennem hastighedsprøven under konkurrencen. Så fredagen op til løbet startede vi ud kl. 7 om morgenen i vores almindelige husmoderbil og kørte de 6 hastighedsprøver igennem, alle hastighedsprøver kører 2 gange under løbet, altså 12 prøver, i alt 125 km. Dette var vi færdige med kl. 15 om eftermiddagen, herefter skulle vi bare vente på vores servicemand, Jimmi Juelshøj, som kom fra Sjælland med vores rallybil, det blev lidt hektisk til sidst, da der var blevet bygget en masse nye veje omkring Herning, var Jimmi faret lidt vild. Men kl. 17 var rallybilen landet,  vi fik læsset bilen af traileren, kørt den ind på vores dejlige indendørs serviceplads, fik ordnet licenskontrollen, sat mærker og startnumre på og kunne så kører til teknisk kontrol kl. 17:45, pyha.

Så blev det lørdag og rallyet skulle starte kl. 11:10, og hver bil starter med  ét minuts mellemrum, det ville sige at vi skulle starte kl. 12:04, man skal have styr på klokken når man kører rally, så der var noget ventetid om formiddagen, men så kan man jo gå og taler med de andre rallyfolk og få byttet lidt løgnhistorier, og rallyfolk er jo nogle rare mennesker, så det er jo altid hyggeligt at gå rundt. Og når man har rallyfeltet mindst og ældste bil, er der også mange publikum der lige skal hen og fortælle ”at sådan en bil har de også haft engang….”, og det kommer der jo mange sjove historier ud af. Nå, man det gik tiden med, ligesom vi (Poul) lige skulle fodrer de sidste sommerfugle han havde i maven, lidt spændt er man jo altid og det skærper jo kun koncentrationen.


Vi kom afsted …, ud til prøve 1, en lille rundbane med et afløb som gik af en meget lille markvej, som vi allerede under gennemkørselen havde set som et lille problem for os, for når vi kommer, efter at der har været  50 andre biler ville sporerne nok være lidt dybere og en Mini har jo ikke de længste ”ben”, så vi var lidt bekymret over om vi skulle komme til at hænge på maven, men vi klarede os igennem. Næste prøve skulle vise sig at blive et lidt større problem, for rallyprøven gik rundt om en gård og da vi kommer, er sporerne rundt om mandens bondegård ved at være en 30-40 cm dybe, så det handlede om ren overlevelse at komme igennem der, men det lykkedes. Det var så også på denne rallyprøve vi lige var ude og kigge lidt i botanikken, hvor vi kom med lidt for meget fart på i et venstresving, hvilket bevirkede at bilen forsatte mere eller mindre lige ud i en mark, dette klarede vi også og kunne fortsætte med kun lidt skrammer på selvtilliden. De følgende rallyprøver blev kørt efter bogen indtil den store midtvejspause, her fik vi sat nogle friske dæk på og vi monterede også vores ekstralygter, for vi kunne godt se at med et så højt startnummer ville det nok være en fordel for os at have dem på. Vi kører jo 3 rallyprøver mellem hver servicepause og vi ville være ved den sidste rallyprøver inden næste pause omkring 16:45, og der ville tusmørket så småt begynde at lægge sig, så havde vi også lige en mulighed for at se om de pejlemærker vi havde lavet til vores mørkekørsel kunne ses.

Efter den sidste servicepause, kørte vi de samme 3 rallyprøver igen, men nu var der blevet rigtig mørkt på landet, hvilket nok gør at man at man har lidt sværere ved at bedømme bremseafstande og bremser lidt for tidligt, men de rallyprøver vi kørte efter sidste servicepause, havde vi jo kørt tidligere, på den måden kunne vi måle tidstabet og det var kun et par sekunder samlet på de to prøver. MEN, den primære målsætning blev opfyldt og den var at gennemføre dette DM-rallyløb, den sekundære målsætning blev også indfriet, på trods af at vi kørte i feltets langsomt, mindst og ældste bil blev vi heller ikke sidst, så vi kunne køre over målrampen med en god smag i munden, og en smule stolt var vi jo også, for med de rallyprøver vi var blevet budt på, som var i den svære ende, en blanding mellem asfalt, grus, småregn og mørke, føle vi faktisk at det var godt klaret af os.


Slutresultatet af dagens anstrengelser blev at vi sluttede som nr. 39 ud af 56 startende biler, hvor 40 gennemførte og vi vinder kl. 11. Udover vores 1. plads i DASU-mesterskabet 0-1300cmm for Historisk biler, rykker vi også to pladser frem i det Generelle DASU-mesterskab for historiske biler og ender som nr. 5.

Slutteligt skal der lyde en tak til Jimmi Juelshøj for godt servicearbejde.

Til sidst vil vi takke DANBORINGRALLY og IKAST og OMEGNS MOTORKLUB samt alle de officials som gjorde dette rally muligt, så vi andre kunne få lov til at kører motorløb, Tak for et godt rally. 

(Billeder af Beyer Rally Foto og Miniteam)

        


      

2. plads i Slagelse…igen.

indsendt 9. sep. 2013 00.01 af MiniTeam Denmark


Så er Minirallyet i Slagelse overstået, et rigtigt godt motorløb, med nogle rigtig gode prøver (se mere på onboardoptagelserne). Som sagt var prøverne rigtig gode, og for en grønskolling som Poul, der skal ud og gro noget rallyhår på brystet, var de rigtig fine fordi man kom ud og kører nogle højfartskurver og prøvede nogle toppe. Fordelen ved at kører på prøverne to gange er jo også at så har man jo noget målbart, og man har den motivation at man skal i hvert fald forbedrer sig anden gang man kører prøven, og det var så det vi gjorde i Slagelse.

Vi var i dag 4 startende i kl. 11, Troels Lund i Mini, Kurt Andersen i Kadett, Os selv ligeledes i Mini og så Hans Gustavsson(S) ”Hasse Gas” i Toyota Starlet. Og med Hasse Gas skal man stå tidligt op, for at kunne følge med, Kurt Andersen havde vi nogenlunde styr på, på trods af at han på de 2 første prøver kørte fra os……, Troels Lund ved vi stadig ikke hvor vi har, for lige som i Silkeborg måtte han udgå med defekt. Men efter som Kurt gjorde modstand måtte Poul hellere se at få gnedet søvnen ud af øjnene og komme i gang med at kører rally, så på prøve 3(Vollerup) lykkedes det os at tage tid på Kurt. Efter frokostpausen var vi topmotiveret og denne gang gav vi gas, og forbedrede tiden på prøve 4 med 4 sek..Prøve 5, hvor der var et grusstykke, første gang vi kom der, havde bilen været over hele vejen indtil Poul fandt ud af tricket med at venstrefodsbremse, forbedrede vi tiden med 2 sek. På den sidste prøve, prøve 6, var missionen klar, der var kun en vej og det var fremad, og det kom vi og her klippede vi 11 sek. af i forhold til første gang vi kørte prøven, så det var godkendt og Poul var mere end tilfreds, og arbejdet i bilen mellem Kenneth og Poul fungerer fantastisk, Kenneth er god til at motiverer Poul mellem og ikke mindst på prøverne.(Kenneths bil bliver aldrig færdig ;-)  )

Slutresultatet af dagens anstrengelser blev så, at vi bliver nr. 2 i kl. 11, Hasse Gas løber igen med 1. pladsen men heldigvis ikke med pointene i DASU-mesterskabet, så nu har vi 40 point på kontoen.

Så skal der lige lyde en tak til Ricky, der i dagens anledning fungerede som servicemand, så blev der lidt tid til at spise lidt mad i pausen, i stedet for at brænde fingrerne på bremseklodserne.

Ligeledes siger vi tak til Slagelse Auto Sport og ikke mindst de officials der gad at bruge tid på at stå på prøverne, så vi andre kan kører motorløb.

Onboard fra SS4 SS5 SS6 


Endnu engang ændre MINITEAM.DK planer i år

indsendt 8. sep. 2013 23.57 af MiniTeam Denmark


Når det nu endelig er lykkedes at få Historisk Rally op at kører, så succesfuld som det blev i Silkeborg, synes vi fra MINITEAM.DK at vi skal være med til at holde den "gryde i kog". Så derfor har vi valgt at opjusterer vores planer for i år endnu engang, ved at deltage i de resterende afdelinger af DASU-mesterskabet i Historisk Rally, det vil jo så også sige at Poul får sin DM-debut til DM6. Dette er blevet gjort muligt på grund af den positive tilgang af sponsorere til teamet, og vi kan se en reel mulighed i at bliver DASU-mestre i Kl. 11 i 2013.


Automania Rally Silkeborg

indsendt 8. sep. 2013 23.55 af MiniTeam Denmark

Kan I huske dengang......man var barn og glædede sig helt vildt til at det blev juleaften….., det er åbenbart en følelse som fortager sig jo ældre man bliver. Jeg har fundet vejen tilbage til denne barnlige fornemmelse….., man skal bygge sig en rallybil efter økonomisk formåen, lade være med at jagte en deadline, men i stedet bygge projektet i et tempo som man selv føler er overskueligt. Det er det jeg har gjort gennem de sidste 5 år cirka, og hele tiden sat mig nogle delmål. Fornemmelsen af, så at få bilen færdig og kører den første tur og komme i gang med sit første klubrally, det er bare så fedt. MEN den der barnagtige måde at glæder sig til noget på, har jeg nok haft den sidste uges tid op til min debut i Minirally, jeg har virkelig glædet mig som et lille barn, alle tingene har spillet. Og efter jeg havde fået sendt tilmeldingen til Minirallyet i Silkeborg i forbindelse med Automania, gav det mig et ekstra ”boost”, for jeg havde jo tilmeldt mig til det allerførste hastighedsrally for Historiske biler i Danmark. Så skulle det jo også gøres, så jeg kunne forsvarer det økonomisk, så jeg gik i gang med at søge sponsorere, hvilket i mit tilfælde var en positiv oplevelse, jeg fik også lavet lidt tryk på noget tøj så man kunne se nogenlunde præsentabel ud til premieren på Historic Rally i Danmark, og bilen stod klar til kamp.

Men for at vende tilbage til det med den barnlige længsel,  som sagt den sidste uge op til Historic Rally har jeg glædet mig som et lille barn, virkelig spændt på hvad der skulle ske og hvordan det ville gå, og puha, nu skulle man ud og kører stærkt……….., men alt dette blev kun værre, da vi kom ud og kører noter på prøverne vi skulle kører senere, der havde jeg kun en sommerfugl i maven, men den var på størrelse med en havørn. Heldigvis havde jeg jo allieret mig med Kenneth Jørgensen, som normalt kører i sin egen lyseblå Mini, men den er ved at blive renoveret i år, så han skulle ikke kører i år og havde sagt ja til at sætte sig i højresædet som 2. kører, hvilket havde beroliget mig noget, så var der da en af os der vidste hvad der foregik. Kenneth har kørt rally siden 2006, så jeg kunne trække lidt på hans erfaringer, det var også en stor fordel f. eks. under notekørsel.

Men det blev søndag morgen, og vi stod kl. 6 efter at have være indlogeret på Låsby Kro, fint sted, fantastisk mad de laver, kom afsted til Silkeborg for at få stillet vores service plads op, spist noget morgenmad og hilst på vores rallykammerater inden kl. 8, for der blev rute bogen udleveret, fik lige klaret sekretariatet og teknisk kontrol inden vi kørte ud på prøverne for at lave noter.  Da vi var tilbage kl. 10:30, kunne jeg lige for kontrolleret de sidste småting på bilen, og så begyndte det der fjerkræ inde i maven virkelig at rykke på sig, jeg kunne mærke jeg bare skulle i gang, nu var det altså juleaften…..nu ville jeg ha` julegaver………………….., hvilken befrielse det var at få lov til at starte ud på første prøve og det blev endnu bedre da vi holdt på starten til prøve 2, en rigtig rallyprøve på ca. 7 km, det var så fedt, og jeg var så klar at jeg var lige ved at trække en tyvstart og dagen igennem gik det bare, slag i slag, uden problemer, kun med et par enkelte hak i den personlige stolthed over lige at ramme en kantsten, uden at skade bilen, og så lave en udbremsning af de klassiske efter at bilen har kørt i topfart, hvor bilen går helt i stå…..KLASSIKKER…!

Dagen ender selvfølgelig med at vi gennemføre og kommer i mål, men da vi ikke har nogen onlineresultater har vi overhovedet ingen fornemmelse for hvor stærkt vi har kørt og hvor vores modstandere ligger i forhold til os, det eneste vi ved er at Troels Lund og Michael Christensen er udgået i deres Mini. Det hele ender med Hans Gustavsson, fra Sverige,  vinder i en Toyota Starlet, og på 3. pladsen har vi Kurt Andersen i Opel Kadett som vinder med kun et sekund ned til Søren Dunn (også rallydebutant) i en Mini. Det fede er jo så at vi vinder en 2. plads, for ”Hasse Gas” i Starletten er kørt 1.21 minut fra os, men til gengæld vinder vi med 45 sek. til Kurt Andersen i Kadetten, hvilket jeg er meget tilfreds med, og så kan jeg jo skrive 20 point på kontoen til DASU Mesterskabet i Historisk Rally 2013, hvilket vil sige at jeg i øjeblikket fører i kl. 11 for 0-1300 ccm.

Til sidst vil jeg bare sige tak til alle der har været med til at stille dette arrangement på benene, det var virkeligt et hyggeligt løb i nogle fantastiske omgivelser og en i en fed atmosfære, med en masse biler og mange tilskuere. Tak for en fed oplevelse og jeg kommer tilbage.

Onboard video kan ses på Youtube

Yokohama Cup Roskilde

indsendt 5. aug. 2013 00.13 af MiniTeam Denmark


Poul & Ricky fik deres debut ved Yokohama Cup i Roskilde. Mere følger senere....

Historisk rally Silkeborg

indsendt 24. jul. 2013 03.37 af MiniTeam Denmark

Den 25. august tager vi turen til Jylland for at deltage i det første rigtige rally - udelukkende for historiske biler. Det bliver rigtigt spændende at komme til start i Pouls Mini hvor Kenneth tager sin debut som Co-driver.
I klassen er der intet mindre end seks deltagere på nuværende tidspunkt. Løbet er tællende til DM for historiske rally-biler, og er bla. kommet i stand med hjælp fra en række entusiastiske rally folk - og ikke mindst historicrally.dk

Vi glæder os som børn ved juletid!

Den gamle dame under opbygning

indsendt 24. jul. 2013 03.32 af MiniTeam Denmark

   

Poul har været i gang med svejseren så der er begyndt at ske noget. Der er dog stadigt et stykke vej, men det går fremad. Der er mere rust end man lige regner med, men "damen" er jo også på den anden side af de 50 år.

Om vi når at komme ud at køre i år er lidt tvivlsomt. Tiden går også med andre projekter og Poul's bil skal også holdes gående.

Mere info senere.....

SM4 i Køge

indsendt 24. jul. 2013 03.27 af MiniTeam Denmark


Så blev det tid til SM4 i Sjællandsmesterskabet i klubrally, som blev kørt i Køge. KOA havde i dagen anledning valgt at satse på 4 prøver, der til gengæld var lavet noget længere, alle prøver var 4000 m. Dette var i og for sig også fint nok, man burde så nok være lidt mere kreativ med hensyn til at forløbet på prøven lidt mere udfordrende, så det ikke var nødvendigt at kører 2 x 2 omgange den ene vej rundt om et hus og så efterfølgende 2 x 2 omgange den anden vej rundt om det samme hus. Dette var dog kun tilfældet på den ene prøve, de andre prøver var meget fine og man endte dog og så med at småsvede en smule når man landede i mål.
Til dagens løb var den også en jyde der stille til start, Thor Jensen i hans fine Toyota Starlet 1300, desværre også i vores kl.5, problemet med Thor og hans Starlet er at han kører ufatteligt stærkt og ender da også dagen som vinder af klassen og generel vinder. Til vores held havde Magnus og Morten Clausen valgt ikke at stille op i Køge, så vores 5. plads i klassen var vi godt tilfreds med, det så dog bedre ud i middagspausen, hvor vi lå nr. 3. Det var dog ikke fordi vi blev ringere efter pausen, men dem der lå under os havde åbenbart haft nogle selvforskyldte problemer, hvilken havde sinket dem lidt (det var i hvert fald hvad de sagde!!!!!), men vi endte dagens kamp på en 5. plads i kl. 5, kun 7 sek. fra Michael Skyt Johansen i Peugeot 205.
Men alt i alt havde det været en rigtig god dag, hvor samarbejdet i bilen fungerede perfekt og der var ikke en finger at sætte på Ricky arbejde i højresædet. Tak til KOA for et fint motorløb, og ikke mindst tak til alle officials fordi de gad at bruge dagen, så vi andre kan få lov til at kører motorløb.

 
KLIK HER for at se onboard optagelser fra FTZ Klubrally i Køge

KLIK HER for at se onboard fra Go2Fitness i Holbæk

SM3 Holbæk

indsendt 27. jun. 2013 03.43 af MiniTeam Denmark   [ opdateret 27. jun. 2013 03.54 ]


Så kom turen til Holbæk, hvor HAMO afholdt Go2fitness Klubrally d. 9/6-2013, 3. afdeling af Sjællandsmesterskabet i og omkring Holbæk.
Vi kom i god tid og følte os velforberedte, så vi kørte stille og roligt op til rallycentrum som lå ved Holbæks Go2fitness-center og lige overfor lå Hyundai hvor der var teknisk kontrol. I den forbindelse vil jeg nok lige føle mig lidt irriteret, over deltagerer som kommer 2 min. i mødetid og stadig mangler teknisk kontrol, hvilket gør at os der møder i god tid selvfølgelig giver plads, men så selv bliver forsinket .
For at løse dette problem, vil jeg opfordrer løbsledelser generelt, til at anføre i slutinstruktionerne "at man kører til  teknisk kontrol i nummerrækkefølge, dette skal være afsluttet inden det angivne mødetidspunkt".
Hvis man så ikke når at komme til teknisk kontrol i denne rækkefølge, må man stille sig bagerst i køen, det kan jo ikke være rigtigt at andre hold (der kommer til tiden), skal straffes fordi folk komme for sent.
Nå, men tilbage til det det hele handler om, nemlig SM3 i klubrally. Efter vi havde klaret alt det "kedelige" papirnusseri, kom vi igang. Og til dagen, havde HAMO fundet nogle gode prøver frem, vi havde kørt flere af dem sidste år, men på andre måder, meget fint. Og Morrisen var også velkørende, vi havde bøvlet lidt med nogle udsættere i det seneste løb, men dem havde vi fået bugt med nu, så Morris trak meget bedre end den plejede og det var en fornøjelse at kører den rundt på prøverne. Vejret havde om morgenen været overskyet og gråt, men da vi kom igang med løbet begyndte solen at skinne, og det fik temperaturen til at stige inde i bilen....det blev lidt hedt...specielt efter frokostpausen, skinne solen fra en skyfri himmel. Sikke en fantastisk dag at kører motorløb i, og udover et par små fejl fra Pouls side, navigerede Ricky os rundt på prøver uden problemmer og dagen sluttede med en 5. plads i klasse 5 og en generel 15 plads, hvilket for vores lille 1300 bil i denne bomberklasse må siges at være godkendt, vi fastholder stadig vores målsætning med at ende i top 3 i kl.5 når sidste afdeling køres.
Vi vil fra
www.ppjminiracing sige tak til HAMO og ikke mindst deres officials som gad og arrangerer dette motorløb til os.
KLIK HER og følg med i SM-stillingen i klubrally

1-10 of 12